Mälarhöjdens IK Friidrottsförening
Fotboll

Många vassa resultat i Täby Vinterspel
2023-01-23 11:05

Mälarhöjden hade ett stort och starkt lag på plats när Täby Vinterspel avgjordes i Sätrahallen i helgen. Våra duktiga aktiva bjöd på massor av fina insatser, nya personliga rekord och riktigt bra resultat. Det blev också sex medaljer och ett stort antal finalplatser. Kolla in alla resultaten här.

I helgen den 21-22 januari var det dags för Täby Vinterspel hemma i Sätrahallen. Årets upplaga blev en riktigt rolig tävling med stora startfält såväl i ungdomsklasser som på elitnivå. Totalt var det över 730 deltagare på plats som tillsammans gjorde närmare 1500 starter.

Från Mälarhöjden hade vi ett stort lag på plats med representanter från många av våra grupper.

Wilma Herranen hade en enastående bra helg med flera personliga rekord och strålande resultat. I F17 höjdhopp blev det brons till Wilma som persade två gånger och tog sig över 1,61. Ett toppresultat även i nationella mått. Wilma gjorde också en fantastiskt bra längdtävling då hon ställde upp i damklassen och fick möta många bra längdhoppare på hög nivå. Trots stenhårt motstånd och ett stort starfält på 19 hoppare lyckades Wilma med bedriften att ta sig till finalomgångarna och få hoppa alla sex hopp. Wilmas längsta resultat blev 5,10. En rejäl putsning av hennes befintliga pers som inte var mer än en vecka gammalt. Det blev tillslut en fin åttondeplats i längdhoppstävlingen för Wilma.

Ebba Göthlin fixade dubbla medaljer till Mälarhöjden med brons på 60m och brons i längdhopp i F13-klassen. Ebbas tid i mål på 60m blev 8,79 och hennes bronsresultat i längd skrevs till 4,44.

Julia Zettergren hade en bra dag på tävlingsbanorna och tog hem guldet i höjdhoppet i F12-klassen. Det blev en rolig och spännande tävling att följa där Julia flera gånger överträffade sig själv med nya personliga rekord. Segerresultatet blev tillslut imponerande 1,42. Julia var även nära att ta en plats på pallen på 60m och i längd där hon slutade på fjärde plats i båda grenarna.

Hannes Lundmark i P15-klassen bjöd på ett flertal fina insatser under helgen. Bland annat blev det guld på 1500m efter ett spännande lopp där Hannes gjorde et taktiskt närmast perfekt lopp och vann efter en urstark avslutning. Segertiden skrevs till 4:52,72. Det blev också ett brons på 800m med tiden 2:17,18. Hannes gjorde även en fin höjdhoppstävling där han slutade på fjärde plats med resultatet 1,58.

Utöver dessa resultat fick vi även en mängd nya personliga rekord, starka säsongsdebuter och fina finalplatser. En riktigt bra helg i Sätrahallen! Kolla in samtliga resultat på länken nedan.

Fler bilder från helgen - Mälarhöjdens IK Friidrottsförening (malarhojden.com)