Fotboll

Tre DM-medaljer och flera nya PB på Scandic Indoor idag
2022-01-29 21:14
29 JAN 2022 16:52
Det blev tre fina DM-medaljer, ett flertal finalplatser och en handfull nya personliga rekord då Scandic Indoor med distriktsmästerskapet i Friidrott för Stockholms 14-åringar avgjordes i Storängshallen i Huddinge under lördagen.

Scandic Indoor Games med IUDM 14 år

Under lördagen den 29 januari avgjordes inomhus ungdoms-DM för Stockholms 14-åringar. Trots stora bortfall pga Covid lyckades vi ändå få ihop ett litet men starkt lag från från Mälarhöjden med 9 aktiva som ställde upp sex grenar.

Våra aktiva bjöd på strålande insatser med flera nya personliga rekord, finalplatser och tre sköna DM-medaljer.

I P14 60m blev det ett DM-silver till Mälarhöjden genom Emmanuel Eneh som vann sitt försöksheat på nytt PB 8,17. I finalen putsade han det nya personliga rekordet med ytterligare 5 hundradelar när han gick i mål som tvåa med tiden 8,12. Snart har vi en tid under 8 från Emmanuel!

Theodor Dauner var också med på 60m och han stod också för en bra insats med tiden 8,72 som var nytt PB. Snyggt jobbat att pricka formtoppen till säsongens viktigaste tävling. Theodors tid räckte till en fin elfteplats i sammanställningen av distriktsmästerskapen. Theodor ställde även upp i höjd där han slutade elva med resultatet 1,35.

I F14 60m hade vi Astrid Rasmusson och Nova Sandblom till start. Båda gjorde riktigt vassa lopp i sina försöksheat och tog sig vidare till DM-finalen med tiderna 8,88 respektive 9,38. Väl i finalen gick det ännu fortare för Astrid som med tiden 8,76 ordnade hem ett DM-brons till Mälarhöjden. Nova slutade på en fin sjundeplats i finalen med tiden 9,45.

Tredje medaljen för Mälarhöjden kom i F14 längd där Ester Wikfeldt bjöd på en fin hoppserie med tre hopp över 4,40. Det längsta kom i andra omgången och mättes till 4,43. Ett resultat som räckte till ett DM-brons. Även Astrid ställde upp i längdhoppet och slutade på en utmärkt åttondeplats med resultatet 3,91.

I F14 1000m hade vi Ester Jordelius till start. Ester gjorde ett bra lopp och avverkade kilometern på 3:57,14. En tid som räckte till en mycket bra sjätteplats i grenen endast 9 sekunder från en DM-medalj.

Resultat Scandic Indoor Games 2022 med IUDM 14 år

Bildtexter:

1. 08-gänget hade en strålande dag på tävlingsbanorna.
  2. Emmanuel sprang på fina 8,12 och fixade ett DM-silver till Mälarhöjden
  3. Theodor bjöd på flera vassa insatser på 60m, i höjdhopp och i längd
  4. Ester hoppade nytt årsbästa med 4,43 och ordnade DM-brons till Mälarhöjden
  5. Strax dags för DM-final i F14 60m med Astrid och Nova till start
  6. Astrid sprang på fina 8,76 i finalen F14 60m och fixade dagens tredje DM-medalj till Mälarhöjden

Skribent: Nyhetsredaktionen MIK Friidrott
E-post: Adressen Gömd