Fotboll

Strålande debut av Ida i Tjejmilen!
2021-09-07 18:01

07 SEP 2021 11:04
Ida Grimheden gjorde tävlingsdebut på milen då klassiska Tjejmilen avgjordes i helgen. Med ett lopp i jämn hög fart gick hon i mål på tiden 44,03 vilket räckte till en mycket fin 46:e placering i det stora startfältet.

Tjejmilen 2021

I lördags gick Tjejmilen på Gärdet i Stockholm. Tävlingen avgjordes i trevligt löparväder med sol och runt 14 grader. Nytt för i år var att Finnkampens 10 000 meter för kvinnor också avgjordes under Tjejmilen. Till årets upplaga av den klassiska tävlingen var det nästan 8000 löparsugna tjejer anmälda. Pga Coronarestriktioner var dock startfältet uppdelat i ett antal mindre grupper. Men stämningen var på topp under hela dagen.

Från Mälarhöjden hade vi Ida Grimheden på plats. Ida som är född 2005 gjorde tävlingsdebut på milen och vilken strålande debut hon bjöd på. Med en snittfart på 4,24 min/km sprang hon i mål på imponerande tiden 44,03. Ett resultat som räckte till en fin 46-plats i det gigantiska startfältet. En lysande insats. Stort grattis Ida!

Lilla Tjejmilen 2021

Väldigt fina resultat från våra MIK-tjejer även i Lilla tjejmilen i år. Lily Kylefjord från MIKs 09-grupp imponerade stort och vann loppet i 12-årsklassen, och vi hade dessutom ytterligare två MIK-tjejer inom topp 10. Elin Tam på niondeplats och Hilda Yong Viklander på tiondeplats. I 10-årsklassen blev det ännu en pallplats till Mälarhöjden genom Thelma Verdier som gick i mål på en strålande tredjeplats!