Fotboll

Fina insatser på junior-SM
2021-08-23 17:47
23 AUG 2021 16:58
Mälarhöjdens Elise Legzdins var hundradelar från en ny SM-medalj i 100m-finalen då junior-SM i Friidrott avgjordes i Linköping i helgen. Även August Schmidt var på plats  och bjöd på långa kast i diskustävlingen.

Sammanfattning av junior-SM i Linköping 2021

I helgen den 20-22 augusti avgjordes junior-SM i friidrott på Campusvallen i Linköping. Från Mälarhöjden hade vi två aktiva till start som tillsammans gjorde tre grenstarter.

Elise Legzdins ställde upp i F19-klassen på 100m och 200m. Elise tog ju redan förra året medalj i F19-klassen (då 18 år gammal) när hon slutade trea i finalen på 200m med tiden 24,87. Hon har prenumererat på en finalplats i sprintgrenarna under senaste årens ungdoms- och junior-SM såväl utomhus som inomhus.

I år har hon haft det lite trögare med mindre skador som har stört träningen. Dessutom har hon tagit studenten och är om ett par veckor på väg till USA för universitetsstudier och collegefriidrott.

Försöken på 100m gick redan på fredagsförmiddagen och Elise slutade trea i sitt heat med tiden 12,63. Därmed var hon klar för finalen senare på eftermiddagen. En mycket imponerande insats.

I finalen blev det sedan en fjärdeplats för Elise. Det skiljde ynka fem hundradelar till tredjeplatsen och medalj. Inget perfekt lopp och en bra bit ifrån förra sommarens personbästa. Men ändå en strålande fjärdeplats på SM. Stort grattis Elise!

På lördagsförmiddagen var det dags för August Schmidt att kliva in i diskusringen när finalen för P19 diskus skulle avgöras. August som gått upp en viktklass med diskusen i år har inte haft så många tävlingar på sig att slipa in tekniken med det tyngre redskapet. Dessutom har han ju ett år kvar i P19 så det kan bli en ny chans även nästa sommar. Det blev till slut en fin elfteplats till August Schmidt i SM-finalen. August bjöd på en jämn serie med tre långa kast varav två över 40 meter. Det längsta mättes till 40,39. Stort grattis August!

Senare under lördagen gick försöken i F19 200m där vi hade Elise till start igen. Än en gång hade hon inte marginalerna på sin sida när hon slutade fyra i sitt heat med tiden 25,84. Med en hårsmån missade hon därmed finalen. Men ändå en stark insats och en fin niondeplats i totalsammanställningen.

Sammanfattningsvis bra presterat och ett klart godkänt junior-SM av våra aktiva på plats. Vi vet att de båda hade hoppats på lite bättre resultat, men vi är stolta och glada att lilla Mälarhöjdens IK har aktiva på SM-nivå även i år!