Ida till höger i bild plockade hem ännu en DM-medalj till Mälarhöjden

14 OKT 2020 21:05
Det blev fin utdelning för Mälarhöjden när Stockholms terräng-DM avgjordes i Sollentuna i lördags, med ett DM-silver till Ida Grimheden och flera fina insatser av våra duktiga aktiva!

Terräng-DM 2020

I lördags den 10 oktober avgjordes Stockholms terräng-DM på Edsbergs Sportfält i Sollentuna. DM ingick som en del i Turebergsterrängen med DM-klasser från 12 års ålder (födda 2008) upp till veteraner.

Från Mälarhöjden hade vi ett litet men starkt lag på plats bestående av fyra deltagare och de gjorde allihop riktigt bra insatser i varsin åldersklass.

Ida Grimheden plockade hem ett glänsande DM-silver i F15-klassen. Ida sprang den 4 km långa, och tufft kuperade banan på tiden 17,02 och hade en dryg minuts marginal ner till tredjeplatsen. Ett riktigt bra lopp!

I P14-klassen hade vi Saymon Solomon som gick i mål på en fin åttondeplats med tiden 16,44.

I F13-klassen fick vi se Idas lillasyster Edith Grimheden göra debut i terrängsammanhang. För trettonåringarna var banan 2 km och även denna med rejäla backar. Edith gjorde ett utmärkt lopp och gick i mål på 10,24 – en tid som räckte till en fin fjortondeplats.

I F12-klassen hade vi Ester Jordelius som gjorde ett riktigt vasst lopp och var ytterst nära en DM-medalj när hon slutade på en fjärdeplats i tufft motstånd. Även tolvåringarna sprang 2 km-banan och Ester avverkade den tuffa banan på imponerande 9,02.

Samtliga resultat finns på länken nedan.