Fotboll

Sammanfattning av USM-JSM i helgen
2020-08-24 18:57

24 AUG 2020 15:27
Elise tog ett glänsande brons på 200m då JSM i löpgrenar och USM-JSM i kastgrenar avgjordes i helgen. Totalt hade vi hela sex deltagare på plats från Mälarhöjdens IK. Läs om alla framgångarna och kolla in alla resultaten från helgen här!

USM-JSM 2020 Linköping/Norrköping

Här följer en sammanfattning av helgens SM-tävlingar JSM-USM kastgrenar i Norrköping samt JSM löpgrenar i Linköping. Till årets ungdoms- och junior-SM kunde Mälarhöjden stolt och mycket glädjande ställa upp med sex deltagare som tillsammans gjorde åtta grenstarter. Ett rekordstort deltagande i modern historia. Och detta trots årets begränsningar i starfälten pga Corona. USM-JSM 2020 har haft max 16 deltagare per gren. Den officiella årsbästalistan har legat som underlag för kvalificeringen, där vi alltså haft hela sex aktiva på topp 16 i Sverige. Mycket starkt av lilla MIK!

Fredag - Anton

SM-helgen inleddes redan på fredagen då Anton Harrysson gick in i kastburen på Norrköpings Friidrottsarena för P19 Slägga. I sjätte och sista omgången drog han iväg släggan 52,27 meter. En rejäl putsning av det gamla personliga rekordet med nästan fem meter. Resultatet räckte till en fin sjundeplats i JSM-finalen.

Lördag - Elise, Josefin, Linn, Mert och August

På lördagsmorgonen var det dags för Elise Legzdins och Josefin Wikfeldt i F19 100m på Campus Valla i Linköping. Josefin hade lite otur med vinden i sitt heat och fick inte till det till 100% som hon önskat. Hon gick i mål på tiden 12,31. Elise gick i heat två och gjorde ett bra lopp med tiden 12,23. Därmed var hon vidare till final. Josefin missade finalen med en placerings marginal, och var besviken. Hon kände att hon hade bättre tider i kroppen.

Elise gjorde ett riktigt kanonlopp i finalen och klockan stannade på 12,17 när hon passerade mållinjen. Nytt PB och ett resultat som räckte till en sjätteplats i den stenhårda finalen. Segern gick till Nikki Anderberg som faktiskt sprang en hundradel snabbare än när hon vann senior-SM-finalen i Uppsala förra helgen. Tufft motstånd i F19-klassen!

På lördagen fick vi också se Linn Gellar, Mert Affan och August Schmidt ställa upp i diskus i Norrköping. Linn ställde upp i F17-klassen och fick det inte riktigt att stämma med tekniken denna dag. Efter två misslyckade kast fick hon iväg ett godkänt kast, men nådde inte sin vanliga kapacitet denna dag. Det blev till slut en 11-plats i USM-finalen.

Mert Affan ställde upp i P19 diskus där han i sista omgången drog till med 36,32. Ett nytt personligt rekord och ett resultat som räckte till en åttondeplats i JSM-finalen.

Lördagen avslutades sedan av August Schmidt och P17 diskus. Det var många i P17-klassen som visade fin form och vi fick se hela nio nya personliga rekord i resultatlistan. En av dessa var August som med en fin serie hade flera kast över 46 meter och han persade två gånger. Augusts längsta kast kom i femte omgången och mättes till 46,76. Ett resultat som räckte till en fin sjätteplats i USM-finalen.

Söndag - Elise och Josefin

På söndagen var det dags för F19 200m i Linköping. Försöken gick redan kl 09:20 på morgonen och vi hade där Josefin och Elise till start. De startade båda i heat två och bjöd på snabba lopp igen. Elise gick i mål som tvåa på 25,33 och Josefin strax bakom med 25,58. Dessa fina tider räckte till final för båda tjejerna, dubbelt MIK i final!

Finalen i F19, 200m blev sedan jämn och oerhört spännande och fantastiskt kul. Elise fullkomligt pulveriserade sitt en vecka gamla personliga rekord när hon gick i mål med tiden 24,87. En tid som gav henne en strålande tredjeplats och hennes första JSM-medalj. Också Josefin gjorde ett bra lopp även om hon var lite sliten efter helgens intensiva tävlande. Hon gick i mål på sjunde plats i finalen och tiden i mål blev 25,71.

Grattis till alla fina insatser och nya personliga rekord önskar vi alla våra deltagare på USM-JSM i helgen. Stort tack till alla ledare/tränare för all tid ni lägger ner på träningar, planering och tävlingsresor. Ett extra stort grattis till Elise förstås som plockade hem en SM-medalj till Mälarhöjdens IK! Tack för showen! 😊