Fotboll

Glittrande insatser på Luciaspelen
2019-12-18 20:39
18 DEC 2019 09:46
I helgen gick Luciaspelen i Sätrahallen. Mälarhöjden hade ett stort lag på plats med deltagare under alla tre dagarna. Med många vassa insatser blev det massor av nya personliga rekord, många fina placeringar och sju glimrande medaljer.

I helgen den 13-15 december gick traditionsenligt Luciaspelen i Sätrahallen. Tävlingen drog som vanligt stora startfält och mycket publik. Arrangör var Lidingö Friidrott som gjorde ett strålande jobb som vanligt.

Från Mälarhöjden hade vi ett stort gäng på plats och tillsammans gjorde våra aktiva närmare 100 starter. Vi fick se många fina insatser och massor av nya personliga rekord. Höstträningen verkar ha givit fin effekt. Det blev även imponerande sju pallplatser, varav tre guld, tre silver och ett brons. Glittrande!

Redan på fredagen inleddes tävlingarna med mixstafetter över 4x200m. Från Mälarhöjden hade vi hela sju stafettlag til start. Bäst gick det för PF13-lag bestående av Judith Nielsén, Nils Sundström, Zeinab Mabrouk och Olle Willner. De putsade sitt gamla stafettrekord med närmare 10 sekunder och gick i mål på 1:54,96. En fin tid som räckte till en bronsmedalj.

Judith Nielsén tog en medalj till under söndagen då hon vann finalen i F13-klassen på 60m med tiden 8,49. En riktigt bra tid och dessutom ett nytt personligt rekord med 11 hundradelar och en guldmedalj.

En annan som slog till med nytt personligt rekord var Ester Wikfeldt som bjöd på en strålande hoppserie i F12 längdhopp. Ester hade hela fem hopp över fyra meter och det längsta mättes till 4,52. En rejäl putsning av sitt PB och ett resultat som räckte hela vägen till guld.

Milian Ssempasa Almgard hade en bra dag på tävlingsbanorna i P9-klassen. Milian inledde med ett silver i kula med resultatet 5,60. Efter en stark insats på 60m blev det ytterligare ett silver och Milians tid i mål blev 9,75.

Herrar och damer gjorde upp på den udda sprintdistansen 30m. I damklassen hade vi våra två juniorer Josefin Wikfeldt och Elise Legzdins som gjorde tävlingsdebut för säsongen. De bjöd båda på bra starter och snabba lopp och slutade etta och tvåa i finalen med tiderna 4,60 respektive 4,63. Dubbelt MIK på pallen!

Utöver detta fick vi som sagt se många starka prestationer och fina resultat av våra duktiga aktiva. Kolla in samtliga resultat på länken nedan.