Fotboll

Medaljregn på Björknässpelen
2019-09-17 20:15
17 SEP 2019 21:41
I lördags gick Björknässpelen på Björknäs IP i Saltsjö-Boo. Mälarhöjden hade ett stort lag på plats som bjöd på många fina insatser och vassa resultat. Dessutom samlade vi ihop till hela 14 medaljer varav fyra guld, fem silver och fem brons.

I lördags den 14 september gick Björknässpelen på Björknäs IP i Saltsjö-Boo. Arrangörer var Hellas FK och Boo IF. Tävlingarna bjöd på många grenar, glad stämning och dessutom många sköna medaljer till Mälarhöjdens IK.

Olle Willner kastade spjut i F12-klassen. Med resultatet 24,31 fick han kliva upp på pallen och ta emot ett silver.

Carl Kolt gjorde en stark insats på 400m hinder i P10-klassen. Carl gick i mål på 1:19,77 vilket räckte till ett fint brons.

I P8-klassen fick vi se Milian Ssempasa Almgard plocka hem tre medaljer till Mälarhöjden. På 60m blev det guld med tiden 10,27. Andra guldet kom på 400m där Milian passerade mållinjen först av alla på tiden 1:29,60. Slutligen blev det också ett silver i längdhopp där Milians längsta hopp mättes till 3,24. Även Edward Ejderhamn hade en bra dag med många fina resultat och två medaljer. I visselspjut blev det en silvermedalj med resultatet 17,48. Edward tog också ett brons på 400m där han gick i mål strax bakom Milian med tiden 1:31,89.

Judith Nielsén plockade hem ett brons på 60m i F12-klassen efter att ha sprungit på snabba 8,83 i finalen.

I F8-klassen fick vi se en imponerande insats av Julia Zettergren som ställde upp i fyra grenar och plockade fyra medaljer, varav två guld, ett silver och ett brons. Julia hade näst snabbaste tiden i försöken på 60m med tiden 10,54. I finalen var hon dock snabbast av alla när hon korsade mållinjen på 10,44 och plockade hem dagens första guld. Det andra guldet kom på 400m där hon vann med resultatet 1:24,06. I längdhoppet blev det ett silver för Julia och resultatet där blev 3,19. Bronsmedaljen kom i visselspjut där Julias längsta kast mättes till 14,03. Silvret i F8 visselpjut gick till Lea Dourrouj som bjöd på fin kastning. Leas silverresultat blev 15,59.

I F8-klassen hade vi också Maj Hagerfors som gick i mål som stark trea på 400m strax bakom Julia. Tiden för Maj blev 1:26,72.

Utöver detta fick vi också se en massa fina resultat och många nya personliga rekord av våra duktiga aktiva. Dessutom bjöds det på några spännande stafetter. Sammanfattningsvis en riktigt rolig lördag på Björknäs IP.