Fotboll

Starka insatser på Veteran-SM
2019-08-22 20:02

22 AUG 2019 19:20
I helgen gick veteran-SM på Källbrinks IP i Huddinge. Mälarhöjden hade ett starkt lag på plats som bjöd på många fina insatser och resultat. Dessutom samlade vi ihop till 6 VSM-medaljer. En imponerande och inspirerande insats!

I helgen avgjordes veteran-SM på Källbrinks IP i Huddinge. Veteranfriidrotten har växt snabbt de senaste åren och det märktes tydligt på detta VSM som blev tidernas största med ca 700 deltagare från friidrottsklubbar i hela Sverige. Det var härlig stämning hela helgen och publiken bjöds på friidrott på alla nivåer från motionärer till veteranelit på högsta nivå. Under VSM tävlingarna sattes 1 nytt Europarekord, 8 Nordiska rekord, 14 Svenska Veteranrekord och hela 45 Mästerskapsrekord. Arrangören delade ut ca 400 guldmedaljer inkl stafetter under dessa 3 intensiva dagar.

Från Mälarhöjden hade vi till slut 7 aktiva som kom till start. De bjöd alla på fina resultat och flera personliga rekord. Dessutom samlade de ihop till imponerande 6 VSM-medaljer. En väldigt stark insats!

I K45 höjdhopp blev det guld till Mälarhöjden genom Linda Malmqvist Kihl som seglade över 1,40 och vann. Det var dessutom ett nytt PB. Snyggt att pricka formen till säsongens viktigaste tävling. Linda var också nära en medalj i kula där hon slutade fyra med resultatet 8,98. Det blev även en sjundeplats i spjut där Lindas resultat blev 25,79.

Patrick Lindfors hade en bra helg med strålande utdelning när han plockade fyra medaljer på fyra grenstarter i M45-klassen. Det blev silver i viktkastning med resultatet 12,63. I kula blev det ett brons med resultatet 11,22. Nästa brons kom i diskus där Patrick längsta kast mättes till 36,68. Slutligen blev det även ett brons i slägga. Patrick resultat där blev 42,10. Riktigt vassa resultat och nästa år går Patrick upp i M50-klassen så då kan det bli ännu mer medaljskrammel.

I M35-klassen blev det ett brons till Carl Granath som slutade trea i höjdhoppet med resultatet 1,70.

Vidare hade vi även Jonas Torsvall som slutade precis utanför pallen som fyra i M40 tresteg med resultatet 11,01. Åsa Härkegård ställde upp i K45-klassen där hon fixade en sjätteplats i kula med resultatet 7,41 samt en tolfteplats i spjut med resultatet 17,34. Elin Post och Linda Storm ställde upp i K40 diskus där de slutade på nionde respektive tionde plats i resultatlistan. Elins längsta kast blev 17,33 och Linda slutade på 15,37.

Resultat Veteran-SM 2019

Bildtexter:

1. Patrick fick kliva upp på pallen fyra gånger på Veteran-SM i helgen!
  2. Linda Malmqvist Kihl tog guld i höjdhoppet och fick kliva högst upp på pallen.
  3. Våra duktiga veteraner bjöd på massor av fina insatser hela helgen.
  4. Patrick på pallen efter M45 diskus tillsammans med Axel Bernhult från hemmaklubben Huddinge samt Petrus Sundevall från Kalmar SK.

Skribent: Nyhetsredaktionen MIK Friidrott
E-post: Adressen Gömd