Fotboll

Resultat från några av sommarens tävlingar
2019-08-06 19:50

06 AUG 2019 14:29
Här kommer en kort sammanfattning av några av den senaste månadens sommartävlingar. Läs om framgångarna för Mälarhöjden ute i landet. Under juli-augusti har vi haft deltagare på många olika tävlingar över hela landet.

Här kommer en kort rapport från några av sommarens tävlingar där vi haft deltagande från Mälarhöjdens IK. Har ni varit ute i landet och tävlat under sommaren så får ni gärna skicka bilder och resultat till resultat@friidrott.malarhojden.com så lägger vi upp det på webben.

Sparbanksspelen, Siljansvallen, Leksand, 20-21 juli

Den 20-21 juli avgjordes Sparbanksspelen på Siljansvallen i Leksand. I denna tävling brukar vi varje sommar ha någon eller några deltagare från MIK. Denna sommar var det Olle Willner som var på plats och han ställde upp i P13-klassen i fem grenar med stor framgång. Bland annat blev det en fjärdeplats i finalen på 60 meter där Olle sprang på 8,78. Det blev också en femteplats i längd, en femteplats i spjut samt en sjätteplats i höjdhoppet. Olle tog sig också till finalen på 60 meter häck där han slutade sexa med tiden 11,74. En bra helg på Siljansvallen!

Resultat Sparbanksspelen 2019

Ystadspelen, Sandskogens IP, Ystad, 21 juli

Den 21 juli gick Ystadspelen på idylliska Sanskogens IP vid Ystad havsbad. Från Mälarhöjden hade vi tre tjejer på plats, Emelie From Hoppeler, Elise Legzdins och Josefin Wikfeldt.

Alla tre ställde upp i damklassen på 100m. Josefin persade i försöket med 12,53. Elise gick i mål på 13,13 och därmed var bägge tjejerna klara för final. Emelies resultat blev 13,42 vilket var mycket nära en finalplats.

I finalen blev det en andraplats till Josefin som sprang på 12,68. Elise gick i mål på en fin sjätteplats med tiden 13,10.

Josefin och Emelie ställde också upp i F17 längdhopp. Där blev det en andraplats för Josefin och ännu en silvermedalj med resultatet 5,01. Emelie slutade på åttondeplats med resultatet 4,29.

Resultat Ystadspelen 2019

HAIS-spelen, Göingevallen Hässleholm, 26-28 juli

Den 26-28 juli gick HAIS-spelen på Göingevallen i Hässleholm. Elise Legzdins var på plats för att tävla på 100 meter i F17-klassen.

Elise slutade tvåa i sitt försöksheat med tiden 12,97. I finalen var det rejäl motvind så det gick lite långsammare. Elise gick i mål som fyra med tiden 13,21.

Resultat HAIS-spelen 2019

Westinghouse Gurkspel, Arosvallen, Västerås 3-4 augusti

Nu i helgen den 3-4 augusti gick Westinghouse Gurkspel i Västerås. Tävlingarna som avgjordes på Arosvallen drog stora startfält och mycket publik.

Från Mälarhöjden hade vi två deltagere på plats. Systrarna Wikfeldt ställde upp i två grenar var och båda bjöd på fina insatser. Tillsammans samlade de ihop till fyra medaljer varav två guld, ett silver och ett brons.

För Ester Wikfeldt blev det dubbla guld i F11-klassen. På 60m hade Ester tredje bästa tid i försöken men i finalen var hon snabbast av alla när hon gick i mål med tiden 9,35. Guld och dessutom ett nytt PB. Ester tog sitt andra guld för helgen när hon vann F11 längdhopp. Ester gjorde en bra hoppserie med tre hopp över fyra meter. Segerhoppet mättes till 4,13.

Josefin Wikfeldt ställde upp i F17-klassen i sprintgrenarna 200m och 100m. På 200m blev det en tredjeplats med resultatet 26,37. På hundra meter gjorde hon ett bra lopp i finalen och slutade tvåa med tiden 12,55 - endast 2 hundradelar på personbästa.