Fotboll

Dubbla guld på Fortumspelen i Bollnäs
2019-07-06 19:41
14 JUL 2019 15:06
I lördags den 6 juli gick Fortumspelen på Sävstaås IP i Bollnäs. Från Mälarhöjden hade vi ett litet men starkt lag på plats för att representera klubbens färger. Läs mer och kolla in alla resultaten och fina framgångar nedan.

Fortumspelen, Bollnäs 6 juli 2019

I lördags den 6 juli gick Fortumspelen på Sävstaås IP i Bollnäs. Tävlingen som arrangerades av Bollnäs FIK var öppen för alla åldrar från PF9 till seniorer. Från Mälarhöjden hade vi ett litet men starkt lag på plats för att representera klubbens färger.

I F17-klassen blev det dubbla guld till Josefin Wikfeldt som ställde upp på 100m och 200m. Segertiden på 100m skrevs till respektabla 12,55. Tvåa i finalen blev Viktoria Davidsson från Tyresö med tiden 12,73 och trea var Evelina Sparf från Spårvägen med tiden 13,31. Idel Stockholmslag i toppen alltså.  Även på 200m var det stor Stockholmsdominans med Josefin som etta, Evelina som trea och Vanna Ullén på silverplats. Josefins segertid blev där 26,46 i lätt motvind.

I F11-klassen blev det silver till Ester Wikfeldt efter en bra längdhoppstävling. Esters silverresultat mättes till 3,98. Det blev även ett nytt PB för Ester på 60m när hon vann sitt försöksheat med tiden 9,46. I finalen gick det inte riktigt lika snabbt och där blev det tillslut en sjundeplats för Ester.

Resultat Fortumspelen 2019

Bildtexter:

Ester gjorde en bra längdhoppstävling och slutade på 3,98.

Ester på pallen efter längdhoppet.

Det blev nytt PB i F11 60m.

Josefin i finalen på 100m i F17-klassen. Det blev guld och nytt PB med tiden 12,55.

Skribent: Nyhetsredaktionen MIK Friiidrott
E-post: Adressen Gömd