Fotboll

Guldregn på distriktsmästerskapen
2019-02-17 16:51

17 FEB 2019 21:43
Det blev imponerande nio medaljer varav fem guld, ett silver och tre brons samt många fina finalplatser, framskjutna placeringar och nya pers till Mälarhöjden då Stockholms distriktsmästerskap för 12-17 år avgjordes i Sätrahallen i helgen.

I helgen den 16-17 februari gick inomhus ungdoms-DM 12-17 år i Sätra Friidrottshall. Intresset för detta distriktsmästerskap var stort med över 2000 starter på programmet. Tävlingarna som samarrengerades av flera av Stockholms friidrottsklubbar drog också stor publik.

Från Mälarhöjden hade vi ett 20-tal aktiva på plats som bjöd på starka resultat och fina insatser. Dessutom samlade vi ihop till enastående nio DM-medaljer varav fem guld, ett silver och tre brons. Ett fantastiskt resultat!

I F17-klassen blev det dubbla DM-guld till Mälarhöjden genom Josefin Wikfeldt som ställde upp i längdhopp och 60m. Josefin segerresultat i längd blev 5,21. På 60m hade hon snabbaste tiden i försöket men förbättrade den ytterligare när hon vann finalen på tiden 7,83 - endast 2 hundradelar från pers. Nästa helg går junior-SM i Växjö där Josefin ställer upp just i dessa två grenar. Det ser vi fram emot!

I P17-klassen blev det också dubbla medaljer till Anton Harrysson som tog DM-guld i viktkastning med resultatet 13,48 samt DM-brons i kula med resultatet 11,44.

I F16-klassen blev det ett DM-silver till Maja Thodenius i stavhopp. Majas silverresultat blev 2,83 men hon var ytterst nära att också ta 2,93. Majas huvudmål för inomhussängen är USM i Västerås som går den 9-10 mars. Då hoppas vi på ett hopp över drömgränsen 3 meter!

I F16-klassen fick vi också ett DM-brons i höjdhopp. Det var Moa Skagerlund som bjöd på fin hoppning och plockade hem denna medalj till Mälarhöjden genom att ta sig över 1,52.

I F14-klassen blev det DM-guld till Iris Kihl i höjdhopp. Iris som har haft lite bekymmer med skador var osäker på om hon skulle komma till start överhuvudtaget. Men det gjorde hon, och hon gjorde det strålande bra. Iris var enda tävlande att ta sig över 1,60 och det nöjde hon sig med denna gång. Ett skönt guld och sannolikt en plats säkrad till Svealandsmästerskapen som avgörs i Örebro 16-17 mars.

I F14-klassen hade vi också Ida Grimheden som tog DM-brons på 1000m. Ida gjorde även flera fina insatser under helgen med bland annat en fjärdeplats i stavhopp och en sjundeplats i höjd.

I P12-klassen fick vi se Theodor Huhta plocka hem segern och DM-guld i kula. Detta var Theodors tredje tävling på tre veckor och dessutom hans tredje guld på tre veckor. Minst sagt en imponerande insats. Dagens tävling blev rafflande jämn och spännande. Theodor nådde inte riktigt upp till sin egen toppnivå och sitt pers på 9,59 idag. Hans längsta stöt mättes till 9,00. Även Filip Derezinski från IF Triangeln hade en stöt på 9,00. Theodor tog dock guldet tack vare sin näst längsta stöt på 8,94 som var längre än Ludvigs näst längsta på 8,70.

Utöver detta fick vi se många starka insatser av våra duktiga aktiva, med bland annat flera finalplatser och flera nya personliga rekord. En riktigt bra helg i Sätrahallen! Kolla in samtliga resultat på länken nedan.