Fotboll

Vass avslutning på Luciaspelen
2018-12-16 19:54

16 DEC 2018 20:34
Det blev ännu ett guld, flera finalplatser och massor av nya personliga rekord till Mälarhöjden då sista dagens tävlingar i Luciaspelen avgjordes. Dessutom fick vi se ett luciatåg som intog Sätrahallen med glitter och julmusik.

Idag fortsatte Luciaspelen i Sätrahallen med sin sista dag och även idag hade vi ett flertal aktiva från Mälarhöjden på plats. Vi fick se flera starka insatser och många nya personliga rekord. Dessutom blev det ett guld till Mälarhöjden genom Josefin Wikfeldt som ställde upp i seniorklassen. Damer och Herrar tävlar i Luciaspelen på den lite udda men roliga distansen 30m. Här gäller det förstås att göra en bra start och det gjorde Josefin. Hon inledde med seger i sitt försök med tiden 4,62 vilket också var den snabbaste tiden i försöken. I finalen gick det ännu snabbare och väl i mål stannade klockan på 4,57.

I F12-klassen hade vi två tjejer i finalen på 60m. Både Judith Nielsén och Zeinab Mabrouk vann sina respektive försök. Judith slutade sedan femma i finalen med tiden 8,88 och Zeinab gick i mål strax bakom på sjunde plats med tiden 8,89. Jämt och spännande. Båda tjejerna gjorde också en bra längdhoppstävling där de putsade sina personliga rekord. Zeinab gick till final och slutade på en fin femteplats med resultatet 4,45.

Utöver detta fick vi som sagt se flera fina insatser och flera nya personliga rekord även denna dag. Kolla in dagens samtliga resultat på länken nedan. Arrangören Lidingö Friidrott ordnade även ett stämningsfullt Luciatåg som tog ett varv på rundbanan i full mundering med glittrande tärnor, stjärngossar och tomtar i spikskor.

Sammanfattningsvis blev det en riktigt bra helg för Mälarhöjden med stort deltagande och många fina resultat. Vi ser redan fram emot nästa tävling!

Länk till sammanfattning av Luciaspelen, fredag 14/12 2018
Länk till sammanfattning av Luciaspelen, lördag 15/12 2018

Bildtexter:

Josefin först över mållinjen.

Alexander gjorde tävlingsdebut som sprinter när han ställde upp och bjöd på ett bra lopp i herrklassen på 30 meter.

Zeinab och Judith i finalen på 60 meter i F12-klassen.

Josefin högst upp på pallen efter segern på 30 meter i damklassen. Silvret gick till Alva Sundin från Täby och bronset till Victoria Davidsson från Tyresö.