Fotboll

Fina resultat och prestationer på ungdoms-SM
2018-08-05 17:35
05 AUG 2018 19:22
Det blev många fina placeringar till Mälarhöjden då USM avgjordes på Enskede IP i helgen. Bland annat fick vi se Josefin Wikfeldt ta en fjärdeplats på båda sprintdistanserna 100 meter och 200 meter.

I helgen den 3-5 augusti gick ungdoms-SM för 15-16 år på Enskede IP i Stockholm. Mälarhöjden hade sju aktiva till start i nio olika grenar. Bäst gick det för Josefin Wikfeldt i F16-klassen som var riktigt nära en SM-medalj igen. Josefin inledde tävlingarna på fredagen med att vinna sitt försöksheat på 100m med tiden 12,56 vilket var ett nytt pers med en tiondel. Dock i lite för mycket medvind +2,1 m/s. Därefter inleddes kval i längdhopp där Josefin prickade kvalgränsen 5,25 i sitt tredje hopp och säkrade en plats i lördagens final. Precis efter längdhoppet gick semifinalerna på 100m och den här gången sprang Josefin i mål på 12,57 i godkänd vind och en andraplats i semifinalen. Finalen gick sedan en timme senare och där gick det ännu fortare. Klockan stannade på 12,53 för Josefin och det blev en fin fjärdeplats.

På lördagsförmiddagen var det försök på 200m för Josefin, som slutade 2:a i sitt heat med tiden 26,23. En tid som gav henne en plats i finalen. På lördagseftermiddagen gick sedan längdfinalen där Josefin hade ett par riktigt fina hopp med knappt övertramp. Längsta godkända hopp blev tillslut 5,25 vilket räckte till en sjätteplats i finalen.

På söndagen var det dags för final på 200m och Josefin gjorde åter ett bra lopp även om det inte gick riktigt lika fort som i försöket. Tiden i mål blev 26,62 vilket räckte till en fjärdeplats, endast 8 hundradelar från en SM-medalj!

Maja Thodenius och Moa Skagerlund ställde upp i F15 stavhopp. Båda tog sig över 2,70 men sedan knöt det sig och blev inga fler höjder. Maja som tog i första försöket slutade på en tiondeplats och Moa slutade som tolva.  Moa ställde även upp i höjdkvalet där hon med resultatet 1,50 slutade på en femtondeplats, endast fyra centimeter från en finalplats.

August Schmidt slutade på en tiondeplats i P15 diskus. August längsta kast kom i tredje omgången och mättes till 38,5.

I F15 slägga hade vi Ingrid Hammarberg och Alexandra Karlsson till start. Ingrid kastade 37,21 i kvalet vilket räckte till en tolfteplats och en plats i finalen. Alexandra slutade precis bakom på trettondeplats med resultatet 36,71. I finalen blev det sedan en tiondeplats till Ingrid och hennes längsta kast blev 36,49.

Felix Olofsson ställde upp i P16 längd och 100m. I längdhoppet blev det en 23-plats i kvalet med resultatet 5,38. På 100m slutade Felix sjua i sitt försöksheat med tiden 12,70.