Fotboll

Mälarhöjden på Bauhausgalan
2018-06-15 16:37
15 JUN 2018 08:28
I söndags gick Bauhausgalan på Stadion med fulla läktare och många världsstjärnor på plats. Dessutom hade vi två lag från Mälarhöjden med i den traditionella ungdomsstafetten. Våra lag bidrog såklart till stjärnglansen denna minnesvärda dag!

I söndags den 10 juni gick Diamond League-tävlingen Bauhausgalan på Stockholm Stadion. Många världsstjärnor var på plats och gjorde riktigt bra resultat. T ex blev det fyra nya Stadionrekord och dessutom en grenseger till Sverige genom vår stavhoppsstjärna Mondo Duplantis. Till råga på allt var det denna underbara sommardag nära på fullsatt på Stadion.

Som en del av tävlingsprogrammet går det en mixad ungdomsstafett över 4×200 meter för 10–12-åringar (födda 2006 – 2008) och 13–14-åringar (födda 2004–2005). Finalerna avgörs direkt efter invigningen inför fullsatta läktare. Varje lag innehåller två pojkar och två flickor. En härlig inramning med storbildsproduktion, calling, gemensam inmarsch och med världsstjärnor som prisutdelare.

Från Mälarhöjden hade vi två lag på plats i årets stafetter. I i PF 10-12 klassen och ett i PF 13-14 klassen.

Vårt yngre lag bestod av fyra 07:or med följande laguppställning och sträckordning:

Elliot Lindqvist -07
Judith Nielsen -07
Olle Willner -07
Zeinab Mabrouk -07

I dallrande hetta genomförde de stafetten med bravur och Zeinab korsade mållinjen på fina 2:08,82. De kapade sitt resultat från Luciaspelen på samma sträcka, med 4 sekunder. Det blev dessutom en fin andraplats i heatet där 9 lag deltog. Totalt var det 56 lag som deltog i klassen och vårt gäng slutade på en 21:a plats. Inte illa med tanke på att majoriteten var 06-lag.

Olle och Judith  sprang även ungdoms-sprinten P/F 10-12 60m på morgonen och båda fick till fina lopp. Olle 8.99 och Judith 9.26.

Vårt äldre lag bestod av tre 04:or och en 05:a med följande laguppställning och sträckordning:

Markus Stensiö -04
Moa Sarfors -05
Lukas Sjölund -05
Ylva Sjöberg -04

Även detta lag gjorde en fin insats och gick i mål på 2:01,84. En tid som räckte till en 18-plats i totalsammanställningen. Snyggt jobbat!