Stor laginsats på Brommaspelen
2017-09-12 17:05
12 SEP 2017 16:52
Mälarhöjden ställde upp med ett stort och starkt lag när Brommaspelen avgjordes i solsken på anrika olympiska friidrottsarenan Stockholms Stadion i söndags. Vi fick se massor av nya pers och vassa resultat. En fin avslutning på utomhussäsongen!

I söndags den 10 september gick Brommaspelen på Stockholms Stadion. Tävlingen som har tävlingsklasser från PF9 upp till seniorer drog mycket folk och i de yngre klasserna var det till och med fullt innan alla anmälningar kommit in.

Från Mälarhöjden hade vi ett stort och starkt lag på plats och tillsammans gjorde våra aktiva över 100 starter. Strålande bra! Publiken bjöds förstås på många fina insatser och många starka prestationer från våra MIKare. Flera av dem räckte till och med upp på pallen.

I P13-klassen blev det silver till Lukas Stenfors på 200m och tiden i mål blev 28,97. Lukas gjorde flera fina insatser under dagen med en fjärdeplats på 60m, en fjärdeplats i höjd, en fjärdeplats i längd samt en femteplats i höjd.

I P10-klassen blev det ett silver till Olle Willner på 60m. Olles tid i mål blev 9,21.

I P9-klassen blev det en tredjeplats i grenen Vortex (visselspjut) genom Elias Storm. Elias bronskast mättes till 26,43.

I F15-klassen blev det fyra medaljer på fyra starter. En dubbelseger till MIK på 80m med Elise Legzdins överst på pallen och Josefin Wikfeldt på silverplats. Båda tjejerna vann sina försök och var också snabbast i finalen. Elises segertid blev strålande 10,35 och Josefins tid i mål blev 10,49.

Elise tog också guld på 200m och segertiden där blev 26,91. Det blev även en medalj till för Josefin som tog silver i F15 längd med resultatet 4,89.

I F9-klassen blev det dubbla pallplatser för Ester Wikfeldt. I längdhoppet blev det en andraplats efter ett hopp på 3,45. På 60m blev det en tredjeplats och Esters tid i mål blev 10,04. Nytt pers på säsongens sista tävling!

Utöver detta fick vi dessutom se många imponerande insatser, massor med nya pers och mängder av finalplatser för våra duktiga friidrottare. En riktigt trevlig dag på Stadion. Kolla in alla resultat på länken nedan: