Fotboll

Guldglittrande insatser på Björknässpelen
2017-08-30 16:51

30 AUG 2017 17:20
Fem glittrande guldmedaljer, ett silver och tre brons plus en massa finalplatser, nya färska personliga rekord och starka prestationer. Det blev facit efter en fin lördag på Björknäs IP där Mälarhöjden hade ett stort starkt lag på plats!

I lördags den 26 augusti gick Björknässpelen på Björknäs IP. Arrangörer var som vanligt Hellas FK och Boo IF. Mälarhöjden hade ett stort och starkt lag på plats som bjöd publiken på bra friidrott, starka prestationer och många nya pers. Dessutom samlade vi ihop till nio pallplatser varav hela fem guld, ett silver och tre brons. En strålande insats!

I P10-klassen hade vi Olle Willner och Tor Vilmar till start och de hade en fantastisk dag på tävlingsbanorna med tillsammans fyra medaljer. Olle tog guld på 60m och i längdhopp. Olles segertid på 60m blev 9,21 och segerresultatet i längdhoppet blev 3,98. Det blev även ett brons för Olle på 400m hinder där han efter vattengrav och fina hnderpassager gick i mål på 1:20,53.

Tor Vilmar tog guldet i P10 kula och hans seger blev överlägsen. Längsta stöten mättes till imponerande 10,41.

I P8-klassen blev det dubbelt Mälarhöjden på pallen med Jacob Ericson på silverplats och Alfred Lorentzon på bronsplats. Jacobs silverkast mättes till 21,34. Även Alfred kom förbi 20-meters strecket med ett fint kast på 20,05.

I F15-klassen fick vi se Emelie From Hoppeler ta guldet på 80m. Emelie fick ingen klockren start men gjorde därefter ett bra lopp med en urstark avslutning. Segertiden skrevs till 11,07.

Ännu en guldmedaljör från MIK fick vi i F8-klassen när Elin Tam vann spjuttävlingen (visselspjut) efter ett mäktigt kast på 17,62 meter. Elins segermarginal blev hela tre meter.

Mika Kanu, också i F8-klassen, tog en fin bronsplats i längd efter ett hopp på 2,86.

Utöver detta fick vi också se mängder av nya personbästa och många starka individuella prestationer av våra duktiga aktiva. Bra jobbat allihop!

Resultat Björknässpelen 2017

Bildtexter:

Många glada och starka friidrottare.

Olle hade en strålande dag med dubbla guld och ett brons!

Emelie tog guldet i F15, 80m efter en vass avslutning!

Mika hoppade fint i längdhoppet och tog brons i F8-klassen.

Tor tog guldet i P10 kula efter en jättestöt på 10,41.

Det blev många besök på pallen för Mälarhöjden denna lördag! Här Mika med sin bronsmedalj efter längdhoppet.

Oskar var en av många 2009:or från Mälarhöjden denna sköna lördag på Björknäs IP.