Fotboll

Snabba tjejer på Ystadspelen
2017-07-30 14:41

30 JUL 2017 16:45
Fyra nya pers, fyra guld och ett silver blev resultatet på Ystadspelen i söndags när fyra MIK-tjejer hade åkt till Skåne för att försvara klubbens färger och testa sommarformen. Stämningen var på topp och vi fick se flera fina resultat.

I söndags den 23 juli gick Ystadspelen på Sandskogens IP i Ystad. En dag då vädret växlade mellan allt från sol till ösregn flera gånger under dagen. Alltså en vanlig sommardag denna sommar. Mälarhöjden hade ett litet men starkt lag på plats bestående av de fyra tjejerna Elise Legzdins, Josefin Wikfeldt, Sigrid Wikfeldt och Ester Wikfeldt. Samtliga lyckades med bedriften att slå personligt rekord och det blev också flera medaljer och bra resultat.

I F9-klassen blev det dubbla guld till Ester Wikfeldt som visade fin sommarform och njöt av att få vara på tävlingsbanorna igen. Ester vann längdhoppet efter en jämn och spännande tävling och segerhoppet mättes till 3,50. På 60m kom nästa guld och det blev även ett pers då klockan stannade på 10,21.

I F13-klassen fick vi se Sigrid Wikfeldt persa på 60m då gick i mål med tiden 9,46. En tid som sånär räckte till en finalplats.

I F15-klassen hade vi Elise Legzdins och Josefin Wikfeldt till start. Båda tjejerna siktar på USM i Falun den 11-13 augusti och det är då formen ska vara på topp. Men trots relativt nedtränade tjejer fick vi fina resultat. Det blev det guld till Elise Legzdins på 80m med tiden 10,59. I försöken gick det ännu snabbare då Elise sprang på 10,40 i plusvind. Elise ställde också upp på 100m för damer där hon persade med tiden 12,69. En tid som bara var två hundradelar från en pallplats.

Josefin Wikfeldt tog guld i längdhoppet med resultatet 4,95. På 80m häck blev det ett nytt pers i försöket för Josefin och heatseger med tiden 12,83. I finalen blev det sedan ett silver och tiden i mål blev 13,03.

Resultat Ystadspelen 2017

Bildtexter:

Det blev det guld till Elise på 80m med tiden 10,59.

Ester först över mållinjen i finalen på 60m i F9-klassen. Segertiden noterades till 10,21.

Sigrid ställde upp i F13, 60m där det blev nytt PB med tiden 9,46.

Elise tog guldet på 80m i F15-klassen och sprang på den fina tiden 10,40.

Josefin tog guld i längdhopp och silver på 80m häck i F15-klassen.

Ester fick kliva högs upp på pallen två gånger denna dag efter guld både i längdhopp och på 60m i F9-klassen.

Vi hann med lite bad på Skånes riviera också. Sommarlov!