Fotboll

27 medaljer på Tyresö Ungdoms- och Veteranspel
2017-06-11 14:17

11 JUN 2017 20:42
Det blev strålande framgångar för Mälarhöjdens IK i solskenet på Sätra IP när Tyresö Ungdoms- och Veteranspel gick av stapeln på Nationaldagen den 6 juni. Våra aktiva imponerade stort och plockade hem 27 medaljer till klubben. Vilken dag!

I veckan den 6 juni på nationaldagen gick Tyresö Ungdoms- och Veteranspel. Tävlingen som normalt går på Trollbäckens IP i Tyresö hölls i år på Sätra IP då Trollbäcken är under renovering. Mälarhöjden hade ett stort och starkt lag på plats och vi fick se många fina prestationer och många nya imponerande personliga rekord. Dessutom fick vi i solskenet uppleva ett riktigt medaljregn då våra duktiga aktiva tillsammans skrapade ihop till magnifika 27 medaljer varav fyra guld, tretton silver och tio brons.

I P15-klassen blev det dubbla medaljer till Leo Raksanyi som tog silver på 100m med tiden 13,17 och silver i kula med 10,29. August Schmidt var också med på pallen i P15 kula där han tog bronset bakom Leo med resultatet 8,87. Mert Affan tog brons i P15 spjut med ett längsta kast på 26,21.

August Schmidt tog också medalj i P14 diskus där han tog silver med resultatet 27,51.

I P13-klassen blev det brons till Olle Billgren som öppnade lugnt och gick i mål på 2:39,11 med mycket krafter kvar.

I P10-klassen blev det dubbelt MIK på pallen i grenen Boll. Tor Vilmar tog guldet med resultatet 32,08 och Theodor Huhta tog silver med 28,03. Olle Willner tog själv två medaljer med silver i P10 60m med tiden 9,22 och brons i P10 längd med resultatet 3,80.

I F17 blev det guld till Alba Lindfors och hennes segerkast mättes till 33,48.

I F15-klassen blev det fem medaljer till MIK. Elise Legzdins tog silver på 100m med tiden 12,79 och silver på 200m med tiden 26,92. Josefin tog brons på 100m med tiden 12,99 och brons på 200m med tiden 27,48. Inga Willner tog silver i stavhoppet efter att ha klarat 2,20 i första försöket.

I F14-klassen blev det en imponerande dubbelseger för MIK i stavhoppet med Moa Skagerlund och Maja Thodenius på pallen. Moas segerresultat blev 2,50. Maja slutade på silverplats med 2,30. Valentina Lindfors plockade hem dubbla medaljer med silver i F14 spjut med resultatet 26,42 och brons i F14 diskus med resultatet 20,96.

I F13-klassen blev det guld till Sigrid Wikfeldt på 800m. Sigrid som gjorde debut på sträckan gick i mål med tiden 3:02,26.

I F12 blev det ett silver till Iris Kihl med resultatet 1,38.

Ester Wikfeldt tog hem tre medaljer till MIK i F9-klassen efter tre grenstarter.  I F9 60m blev det brons med tiden 10,26. I F9 längd blev det silver med resultatet 3,53. I F9 boll blev det brons efter ett längsta kast på 13,16.

I F8 längd blev det brons till Hilma Ödman med resultatet 2,97.

I herrar veteraner blev det två medaljer till MIK genom Patrick Lindfors som tog silver i diskus med ett kast på 36,96 samt brons i kula med en längsta stöt på 11,45.

Utöver alla dessa medaljer fick vi som sagt också se många fina individuella insatser med nya personliga rekord, många finalplatser och många imponerande prestationer. Kolla in alla resultat på länken nedan.