Fotboll

Guldglans på ungdoms-DM
2017-02-22 11:28

22 FEB 2017 11:30
Det blev fyra guld, ett silver och ett brons till Mälarhöjden när inomhus-DM och distriktsfinaler avgjordes för 12-16 åringar i Sätrahallen i helgen. Dessutom massor av nya personliga rekord och starka individuella prestationer. Starkt jobbat!

I helgen, 18-19 februari gick inomhus distriktsfinaler för 12-14 år (IDF) och inomhus distriktsmästerskap för 15-16 år (IUDM) i Sätra Friidrottshall. Runt sexhundra deltagare gjorde tillsammans drygt 1800 starter. Största gren i antal deltagare var 200 meter som krävde hela 65 heat för att alla skulle få springa. Tävlingarna genomfördes som ett samarrangemang mellan flera 08fri.-klubbar.

Mälarhöjden var på plats med ett stort gäng bestående av både tävlande och funktionärer. Våra aktiva bjöd på massor av fina insatser och många finalplatser och nya personliga rekord. Dessutom blev det under tävlingarna imponerande fyra guld, ett silver och ett brons till Mälarhöjden.

I F14-klassen fick vi två distriktsmästare som tidigare båda har flera DM-medaljer i prishyllan. Valentina Lindfors tog hem segern i kula med det fina resultatet 10,38. Den mäktiga segerstöten kom i andra omgången och ingen av konkurrenterna var riktigt i närheten denna dag. Maja Thodenius imponerade stort i stavhoppet och var ensam i startfältet att gå över 2,40. Nytt pers och DM-guld! Tack vare segrarna på på DM kommer både Valli och Maja ta en plats i laget som representerar Stockholm i vårens Svealandsmästerskap.

I P15 kula blev det guld till Max Bergqvist. Max segerstöt mättes till 12,72 och även detta resultat var ett nytt personligt rekord. En strålande tävling och ännu ett DM-guld till Max imponerande prissamling.

I F15-klassen bjöds på sprintlöpning på hög nivå. Elise Legzdins imponerade stort genom att ta två medaljer under helgens tävlande. På lördagen blev det brons på 200m efter nytt pers och stark löpning. Tiden i mål blev 26,44 och det var endast fyra hundradelar från silver och åtta hundradelar från guldet i denna jämna final. Elise andra medalj kom på söndagen då hon tog silver på 60m efter en stenhård final. Även här blev det en putsning av det personliga rekordet, även om det bara var med två hundradelar. Elise silvertid blev 8,03. Nästa tävling blir ungdoms-SM i Uppsala om två veckor och då hoppas vi på en tid under drömgränsen 8 sekunder!

Som en liten bonustävling på programmet fick vi se veteranerna i M45 och M55 klassen göra upp i viktkastning. Guldet i M45-klassen gick till vår egen Patrick Lindfors som imponerade med resultatet 12,01. Ingen DM-status på den grenen men ett guld är alltid ett guld! :-)

Utöver dessa resultat fick vi se massor av fina prestationer av våra duktiga aktiva. Kolla in alla resultaten på länken nedan. Vi vill också passa på att rikta ett stort tack till er alla som ställde upp som funktionärer! Tillsammans gjorde vi denna tävling till en av de bästa DM-tävlingarna någonsin!

Resultat IDF och IUDM 12-16 år 2017

Bildtexter:

Maja i stavhoppet.

Maja med sin guldmedalj efter F14 stav där hon vann med fina resultatet 2,40.

Jonas tog sig till finalen i P16, 60m där han sprang bra och slutade sexa med tiden 7,68.

Valli tog guldet i F14 kula. Resultatet 10,38 var också nytt pers och åttonde längsta stöten i Sverige i år.

Moa Sarfors och Nike Johnston sprang i samma heat i F12, 200m som utgjordes av åtta heat.

Max tog guldet i P15, kula med en segerstöt på 12,72. Nästa tävling blir IUSM i Uppsala 4-5 mars. Det ser vi fram emot!

Elise tog brons på 200m och silver på 60m i F15-klassen. Här på pallen tillsammans med Ella Sjöblom, AIK Friidrott och Draina Kintu, Hellas FK.