Fotboll

Starka insatser på Hammarbyspelen
2017-02-03 11:13

03 FEB 2017 14:26
I helgen gick Hammarbyspelen i Sätrahall. Från Mälarhöjden hade vi ett flertal aktiva till start inklusive två stafettlag. Vi fick se många fina prestationer och flera personliga rekord. Dessutom sex medaljer varav två guld, ett silver och tre brons!

I helgen den 27-29 januari gick Hammarbyspelen i Sätra Friidrottshall. Från Mälarhöjdens IK hade vi ett flertal aktiva till start inklusive två stafettlag. Vi fick se många fina prestationer och flera personliga rekord. Dessutom blev det sex medaljer varav två guld, ett silver och tre brons.

Första medaljen kom redan på fredagkvällen då 4x200m mixstafetterna gick av stapeln. Det var i PF15-klassen där vårt lag med Elise Legzdins, Leo Raksanyi, Josefin Wikfeldt och Felix Olofsson sprang på tiden 1:47,29. En fin tid som räckte till en bronsmedalj.

På lördagen fick vi se en häftig final i F15-klassen med sju tjejer som samtliga ligger på den nationella topp20-årsbästalistan på 60m. Dessutom internationellt motstånd med en av Ålands snabbaste tjejer i startfältet. Ett riktigt getingbo helt enkelt. Tjejerna uppfyllde publikens alla förväntningar och bjöd på en mycket jämn final med bra tider och strålande sprintlöpning. Målfotokameran visade att det endast skilde en hundradel mellan guld och silver samt tre hundradelar mellan guld och brons. Mycket glädjande blev det dubbelt Mälarhöjden på pallen med Elise Legzdins på silverplats och Josefin Wikfeldt på bronsplats. Elise tid i mål blev imponerande 8,05 och Josefin passerade strax efter på 8,07. Pers på båda två och ett ytterligare steg mot drömgränsen 8 sekunder. Draina Kintu från Hellas tog guldet med tiden 8,04.

Det blev ytterligare en medalj till Josefin på söndagen då hon tog brons i F15, 60m häck med tiden 9,51.

I F14 stavhopp blev det guld till Mälarhöjden genom Maja Thodenius (bilden överst) som återigen gjorde en stabil stavtävling. Majas segerhöjd blev fina 2,23 och hon var dessutom riktigt nära att ta 2,33.

Det blev ett till guld i F14-klassen när Valentina Lindfors vann kultävlingen i ett stort startfält. Det blev en spännande tävling där Valli inledde med en stöt på 9,42 i första omgången. Ett resultat som gav henne ledningen direkt. I tredje omgång fick Moa Erenbrand från Strands IF på en fin stöt och gick upp i ledning med resultatet 9,52. Valli svarade dock i den fjärde och sista omgången och drog iväg segerstöten på 9,70. Snyggt jobbat!

I P12-klassen bjöds publiken på flera fina 600m-lopp. En av de starkast lysande stjärnorna var vår egen Lukas Sjölund som gjorde en fin insats. Lukas gjorde sitt eget lopp och höll ett hårt och jämnt tempo hela vägen. Klockan stannade på 1:55,28 - en tid som räckte till prispallen och ett skönt brons. Dessutom ett nytt pers.

Utöver detta fick vi se många fina insatser och många nya personliga rekord av våra duktiga aktiva. Kolla in samtliga resultat på länken nedan:

Resultat Hammarbyspelen 2017

Bildtexter:

Maja på pallen efter segern i stavhopp

Lukas gjorde ett bra lopp i P12, 600m och tog bronset med tiden 1:55,28

Josefin tog brons i F15, 60m häck. Silver till Bilge Kaya, Hellas FK och Guld till Leticia Buchli, Täby IS.

Valli tog guld i kula, men gjorde också en mycket bra insats i F14, 60m häck.

Olle gjorde en fin tävling och slutade femma både på 600m och 60m häck i P13-klassen.

Elise och Josefin på pallen tillsammans med Draina Kintu från Hellas FK efter finalen i F15, 60m.

Publiken i Sätra Friidrottshall bjöds på spännade tävlingar och riktigt bra resultat.