Fotboll

Stora framgångar i Täby Vinterspel
2017-01-26 11:04

26 JAN 2017 18:28
I helgen gick Täby Vinterspel i Sätrahallen. Mälarhöjden hade ett stort lag på plats och bjöd publiken på många fina insatser och många nya pers. Dessutom imponerande tolv medaljer varav fyra guld, tre silver och fem brons. Stort!

I helgen den 21-22 januari gick Täby Vinterspel i Sätra Friidrottshall. Tävlingen arrangeras av Täby IS och är en välbesökt tvådagarstävling med stora startfält i alla klasser från PF9 till seniorer. Mälarhöjden hade ett stort lag på plats och bjöd publiken på många fina insatser och många nya pers. Flera av dem räckte till och med upp på prispallen.

I F14 kula blev det guld till Mälarhöjden genom Valentina Lindfors som vann med en dryg meters marginal till närmaste konkurrent. Valli smällde till med tävlingens längsta stöt redan i första omgången. Segerresultatet blev imponerande 10,10. Mycket starkt.

I F15-klassen blev det fyra medaljer till Mälarhöjden varav två guld. Första guldet kom i längdhoppet och gick till Josefin Wikfeldt. Segerhoppet mättes till 5,02. På 60m blev det ytterligare en medalj till Josefin som fick kliva upp på pallen tillsammans med lagkamraten Elise Legzdins. Elise tog silver och hennes tid i mål blev 8,16. En riktigt vass tid som också var ett nytt PB. Josefin tog bronset och passerade mållinjen på 8,26.  Även Inga Willner tog sig till finalen där hon slutade åtta med tiden 8,93.  På 200m fick vi se flera snabba heat och imponerande tider. Snabbast av alla för dagen var Elise som tog guldet med tiden 26,66. Ännu en kanontid av Elise. Även Josefin gjorde ett riktigt bra 200m-lopp och slutade fyra med tiden 27,37. Personligt rekord för båda två.

Olle Willner hade en bra dag på tävlingsbanorna med bl a två besök på prispallen. I P10 höjd blev det guld och segerresultatet blev 1,20. Även bronset gick till Mälarhöjden i höjdtävlingen genom Hugo Skagerlund som slutade trea med resultatet 1,15. I P10 60m kom Olles andra medalj. Det blev ett brons och tiden i mål skrevs till 9,34. Även Nils Sundström gjorde ett bra lopp och slutade femma i finalen med tiden 9,62. Även Hugo blev dubbel medaljör då han tog silver i P10 kula med en mäktig stöt på 6,76.

I P11 höjd blev det ett fint silver till Noah Oliveras. Höjdtävlingen var mycket jämn och ettan och tvåan slutade på samma resultat, 1,30.

Judith Nielsén fixade en medalj till Mälarhöjden i F10-klassen när hon hoppade 3,47 i längdhoppet. Ett resultat som räckte till en fin tredjeplats i ett stort startfält. Judith var nära att ta en medalj på 60m också där hon slutade fyra med tiden 9,58.

Det blev även en medalj i herrarnas seniorklass där veteranen Coach Patrick Lindfors tog bronset med resultatet 11,67. Gabriel Heen från Hässelby SK (25 år yngre än Patrick) tog guldet med nya mästerskapsrekordet 16,05.

Utöver detta fick vi se många fina insatser och många nya personliga rekord slås av våra duktiga aktiva. Kolla in alla resultaten på länken nedan.

Resultat Täby Vinterspel 2017

Bildtexter:

Josefin och Elise hade en bra dag på tävlingsbanorna.

Valli högst upp på pallen efter seger i F14, kula.

Josefin tog guld i F15, längd med ett segerhopp på 5,02 meter.

Elise gjorde en blixtrande tvåhundring och tog guldet med tiden 26,66. En av de snabbaste tiderna som sprungits i år i Sverige i F15-klassen.