Fotboll

Medaljregn i solen på Huddingespelen
2016-05-25 14:00
25 MAJ 2016 15:08
I helgen gick Huddingespelen på idylliska Källbrinks IP. Mälarhöjden hade ett stort lag på plats som bjöd på många fina prestationer och många nya pers. Det blev dessutom hela tolv medaljer varav tre guld, fyra silver och fem brons.

I helgen gick Huddingespelen på idylliska Källbrinks IP. Tävlingarna startade redan på fredag eftermiddag och pågick till söndag eftermiddag. Mälarhöjden hade ett stort lag på plats med tävlande i många ålderklasser och många olika grenar.

Redan på fredagen inledde vi starkt med tre medaljer på fyra grenstarter. Emelie From Hoppler debuterade i hinderlöpning när hon ställde upp i F15, 1500m hinder. Emelie klarade både hinderbockar och vattengraven delikat och gick i mål på tiden 6:34,46. Ett resultat som gav guldmedalj! I P16, kula fick vi se Pontus Olofsson ta silver efter en stöt på 8,48. Då tävlingarna var DM för 15-19 år så blev det även DM-silver till Pontus.  Det blev också en medalj i herrklassen när coach Patrick Lindfors tog brons i diskus. Patricks längsta kast mättes till 35,02.

På lördagens tävlingar blev det också tre medaljer till Mälarhöjdens IK. Valentina Lindfors visade fin kastform när hon tog guld i F13 spjut, efter ett segerkast på 27,50. Det blev även ett silver till Valli då hon slutade tvåa i F13 kula efter en jämn och spännande tävling. Vallis längsta stöt mättes till 11,14. Hampus Sjöberg tog ett fint brons i P11 kula. Hampus längsta stöt kom i andra omgången och mättes till 6,83.

På söndagen blev det varmare i luften och i huvudsak sol. Många MIKare var riktigt heta också och det blev hela sex medaljer till. Alba Lindfors tävlade i F16-klassen som hade DM-status och blev därmed distriktsmästare när hon vann F16 spjut. Albas segerkast mättes till 31,19. Mert Affan var just utanför pallen i P14 diskus. Istället skrällde han till med ett brons i P14, 80m häck. Mert gjorde ett bra lopp och gick över mållinjen som nöjd trea. Emelie From Hoppeler fortsatte visa styrka efter segern i fredagens hinderlopp och tog två medaljer till på söndagen. Först blev det ett brons i F14 stav med resultatet 1,71. Senare på eftermiddagen blev det ett silver i F14. 2000m. Emelies tid i mål blev 8:21,12. Även Valentina Lindfors fick kliva upp på pallen för andra dagen på helgen. Det blev hennes tredje medalj och den kom i F13 slägga som blev en jämn och spännade tävling med många bra kastare på plats. Vallis silverresultat blev 28,23. I F13 stav fick vi se Maja Thodenius segla över 201 med mycket luft mellan henne och ribban. Maja kunde säkert ha hoppat högre men bröt tävlingen då hon hade känning av en skada i en lårmuskel. Resultatet räckte ändå till ett fint brons.

Utöver detta fick vi se många fina resultat och många starka prestationer av våra duktiga aktiva. Kolla in alla resultaten på länken nedan.