Mälarhöjdens IK Friidrottsförening
Fotboll

Seger i Svealandsmästerskapen
2023-03-21 09:35

Det blev seger för Stockholm-Gotland lag Väst när Svealands Regionmästerskap avgjordes i Sätrahallen i helgen. I laget ingick 14 killar och tjejer från Mälarhöjdens 2009- och 2010-grupper. Utöver lagsegern fick vi se många fina prestationer som kröntes med två glittrande medaljer.

Årets regionmästerskap var det första efter att de gamla distrikten slagits ihop till större regioner. Stockholm-Gotland hade två lag – Väst och Öst. De andra lagen var Mittsvenska och Södra Svealand. Efter en extremt jämn första tävlingsdag skilde bara två ynka poäng mellan de båda lagen från Stockholm-Gotland. Dag två seglade lag väst ifrån och vann till slut en klar seger.

Våra 14 mälarhöjdare var högst delaktiga i segern. För våra 13-åringar var det debut i regionmästerskap men några premiärnerver syntes inte till. Det blev en hel drös nya personbästa och flera finalplatser. På 60 meter blev det en glimrande bronsmedalj till Emilia Lindell efter ett kanonlopp i finalen.

Även våra 14-åringar visade fin form på inomhussäsongens sista tävling. Många PB även här, och även om det inte blev någon individuell medalj denna gång var det snubblande nära med flera fjärde- och femteplatser. Louisa Lilja, som slutade fyra i en oerhört tät final på 60 meter, fick trots det en medalj med sig hem. Louisa sprang startsträckan i silverlaget för Stockholm Väst i den avslutande stafetten på 6x200 meter.

Samtliga individuella resultat finns här: EasyRecord.

Regionsmästerskapen är den högsta mästerskapsnivån för ungdomar 13 - 14 år. I tävlingen utses såväl individuella medaljörer som bästa region. Tävlingen går en gång i mars inomhus och en gång i september utomhus.

Mälarhöjdens IK hade en bred trupp på plats med åtta tjejer och sex killar. Totalt hade vi minst en deltagare i alla olika grenar! I laget deltog: