Fotboll

Stort deltagande och fina framgångar på DM
2023-02-20 11:16
Louisa Lilja plockade hem två av Mälarhöjdens totalt 14 DM-medaljer i helgen.

Mälarhöjden imponerade med ett mycket stort lag på plats med nästan 70 aktiva utspridda på hela åldersspannet 12-16 år då Gotland-Stockholms distriktsmästerskap avgjordes i Sätra Friidrottshall i helgen. Våra duktiga aktiva bjöd på mängder av starka individuella prestationer, nya personliga rekord och fina resultat. Dessutom samlade vi ihop hela 14 DM-medaljer till Mälarhöjden varav tre guld, fem silver och sex brons. En imponerande insats!

IUDM Sätra 2023

Mälarhöjden hade närmare 70 deltagare till start då inomhus ungdoms-DM (IUDM) avgjordes i Stätrahallen i helgen den 18-19 mars. Gotland-Stockholms Friidrottsförbund stod för arrangemanget med hjälp av deltagande föreningar som tog hand om funktionärsarbetet. Tävlingen som i år var öppen för deltagare mella 12-17 år hade totalt närmare 600 deltagare som tillsammans gjorde över 1500 starter. Det här är en av inomhussäsongens viktigaste tävlingar och en rolig tävling då nästan alla grenar finns representerade.

Många MIKare hade prickat en fin formtopp till DM och vi fick glädjande se ett stort antal nya personliga rekord i helgens tävlingar. Dessutom många framskjutna placeringar och finalplatser. Tävlingens prispall blev också frekvent besökt då vi tillsammans lyckades samla ihop hela 14 DM-medaljer till Mälarhöjden.

F17-klassen bestod av 16- och 17-åringar hopslagna till en klass. Wilma Herranen fick därför även möta ett år äldre tjejer i sina grenar men det gick väldigt bra ändå. Allra bäst gick det i höjdhopp där hon med resultatet 1,56 tog hem ett DM-silver.

I F15-klassen fick vi se Mikaela Lutula Ngolo plocka hem ett DM-silver i längdhoppet efter nytt PB med resultatet 4,95. Ester Wikfeldt ställde bl a upp i tresteg där hon fixade ett DM-silver med resultatet 9,25.

I F14-klassen fick vi se Louisa Lilja plocka hem dubbla medaljer till Mälarhöjden. På 60m blev det ett DM-brons och PB med fina resultatet 8,32. Även på 200m blev det ett DM-brons och ett PB för Louisa när hon dundrade i mål med tiden 27,95. Lily Kylefjord ställde upp i stavhoppstävlingen och ordnade ett DM-silver och ett nytt PB genom att segla över höjden 2,63.

I F13-klassen blev det dubbla medaljer till Ebba Göthlin som plockade hem ett DM-brons på 60m med tiden 8,90. Den andra medaljen kom i tresteg där Ebba slog till med 9,49. Ett resultat som räckte till ännu ett DM-brons.

I F12-klassen blev det dubbla DM-guld till Julia Zettergren som bjöd på fina insatser i många grenar i helgen. I längdhoppet blev det ett nytt PB och seger med resultatet 4,54. Det andra guldet kom i höjdhopp där Julias segerhöjd slutligen blev 1,39 efter en lång och spännande tävling.

I P15-klassen blev det ett DM-brons till Malte Vejbrink som efter fin hoppning persade med 3,13.

Även i P14-klassen blev det medalj i stavhopp. Här var det Samuel Härkegård Wulff som fixade ett DM-silver till Mälarhöjden. Precis som Malte lyckades Samuel på ett bra sätt ta sig över 3,13 vilket var ett nytt PB med god marginal.

I P14-klassen blev det ett glittrande DM-guld till Adrian Lindberg som slog till med ett jättehopp på 10,34 redan i första omgången. Nytt PB och ett resultat som ingen av konkurrenterna kunde matcha.

I P13-klassen fick se ett Elias Riml sätta ett nytt PB redan i försöket på 60m där han gick i mål med tiden 8,55. I finalen gick det några hundradelar långsammare med Elias tid 8,59 räckte ändå till ett fint DM-brons.

Sammanfattningsvis en riktigt bra DM-helg med stor uppslutning och många fina resultat och individuella prestationer från våra MIKare! Kolla in samtliga resultat från helgen på länken nedan.

Fler bilder från tävlingarna i helgen - Mälarhöjdens IK Friidrottsförening (malarhojden.com)