Anmälan till sommarlovets Friidrottsskola - klicka här
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Mälarhöjdens IK Friidrottsförening
Fotboll
Om klubben

Välkommen till Mälarhöjdens IK Friidrott


Mälarhöjdens IK friidrott är en ideell förening som bedriver en öppen och bred friidrottsverksamhet. Vårt mål är att med engagemang och kvalitet bedriva attraktiv och framgångsrik friidrottsverksamhet för de aktiva inom ramen för "Idrottsrörelsens verksamhetsidé”.

 

Idrottsrörelsens verksamhetsidé: Idrott är fysisk aktivitet som vi utför för att kunna prestera mera, ha roligt och må bra. Idrott består av träning och lek, tävling och uppvisning.

 

Om MIK Friidrott

Mälahöjdens Idrottsklubb är en idrottsförening med anor. Föreningen såg dagens ljus 1924 och har varit framgångsrik i framförallt friidrott, men även fotboll, tennis och skidor mm. På 60- och 70-talet var MIK en av landets främsta friidrottsklubbar med ett flertal medel- och långdistanslöpare i världsklass. Under senare år har våra aktiva tävlat framgångsrikt i många olika grenar på ungdoms- och juniornivå med ett flertal SM-medaljer och landslagsuppdrag. Föreningen växer kontinuerligt och varje år startar vi upp flera nya träningsgrupper för sjuåringar och äldre. 

 

MIK Friidrott är en ideell förening som bedriver öppen och bred friidrottsverksamhet med fokus på  barn och ungdomar. Detta betyder att all verksamhet sker utan vinstintresse och att alla intäkter går oavkortat tillbaka till verksamheten. Detta innebär också att vi har ett ständigt behov av ideella krafter för att hålla och utveckla verksamheten. Alla är välkomna att bidra efter förmåga.

 

Vår vision är att med enagemang och kvalitet bedriva attraktiv och framgångsrik friidrottsverksamhet med fokus på barn, ungdomar och juniorer, där alla aktiva kan idrotta i nivå med sina egna förutsättningar och ambitioner. Mälarhöjdens IK Friidrott erbjuder kvalitativ träning med utbildade ledare på alla nivåer där varje individ ska kunna utvecklas i sin friidrott. Vår ambition är att få så många som möjligt att vilja fortsätta med friidrott så länge som möjligt, på sina egna premisser.

 

Vi verkar för en sund livsstil där vi blandar lek och träning med syfte att alla ska få möjlighet att tävla. Vår hemmaarena är Sätra IP/Sätrahallen men träning bedrivs även i andra lokaler i området runt Mälarhöjden. Idag är vi över 500 medlemmar och klubben växer hela tiden. I vår förening värdesätter vi glädje och gemenskap, demokrati, delaktighet och allas rätt att vara med på sina egna villkor. Vi vill att alla barn och ungdomar ska kunna utöva friidrott oavsett bakgrund och vi stöttar varandra i med- och motgångar. Våra tränare ska ha rätt utbildning och träningarna ska vara trygga och säkra för våra barn och ungdomar.

 

Ledning och styrelse

MIK Friidrott leds av en styrelse i enlighet med dess verksamhetsplan och stadgar. På vårkanten hålls årsmöte dit alla medlemmar är välkomna. Årsmötet väljer styrelsen och fattar beslut om bl a verksamhetsplan, budget och medlemsavgifter för kommande år. Dag och tid för årsmötet utlyses på vår hemsida.

 

Träning och tävling

Varje träningsgrupp leds av en huvudtränare som ansvarar för att träningen uppfyller klubbens mål och visioner. Varje grupp har även en utsedd administratör som ansvarar för admistration som inte direkt berör det sportsliga. Information om träningstillfällen publiceras på vår hemsida. 

Klubben uppmuntrar till tävling. 

 

Egna arrangemang

Vid ett eller två tillfällen per år arrangerar klubben egna idrottsarrangemang och då finns stort behov av hjälp. Att vara medlem i MIK Friidrott innebär att man bidrar efter förmåga och ställer upp när så krävs.

 

Friidrottskola

Under ett antal sommarveckor varje år arrangerar MIK Friidrott en friidrottskola för barn och ungdomar. Denna är mycket uppskattad. Friidrottskolan leds av äldre aktiva ungdomar i klubben.

 

Hemsidan

På föreningens officiella hemsida friidrott.malarhojden.com som du är inne på just nu hittar du information om föreningens träningsgrupper, aktuella evenemang, reportage och resultat från tävlingar där våra aktiva deltagit, samt övriga nyheter från Mälarhöjdens IK.

 

Verksamhetsplan

I vår verksamhetsplan beskriver vi verksamheten i föreningen. Här finns information både för föreningens ledare och övriga föräldrar. Verksamhetsplanen är ett levande dokument och ligger på en egen flik här på vår webbplats - Verksamhetsplan MIK Friidrott

 

 

 
Våra sponsorer